WOZ bezwaar Opperdoes

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Opperdoes? Op deze website bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Medemblik calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om daar aandachtig naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Opperdoes 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel check je duidelijke info over de recente woonlasten in Opperdoes waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1674
Netnummer0227 (+31227)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0814%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€340
Totale woonlasten€763
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Opperdoes.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Medemblik. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €262.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €262.000 x 0,0814% = €213.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Opperdoes? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Opperdoes precies in z’n werk gaat.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Opperdoes. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktwaarde

  Check of de waarde correct is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.00011,7%
2019€239.0007,7%
2018€222.0001,8%
2017€218.0001,9%
2016€214.0000,9%
2015€212.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Medemblik.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-opperdoes-1674

Woningtaxatie in Opperdoes

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Opperdoes komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Opperdoes ligt om en nabij de €275. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in Opperdoes die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in De Weere, Lambertschaag, Abbekerk, Sijbekarspel en Benningbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken als: oppervlakte, bouwjaar, ligging, type woning, bijgebouwen, grootte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Opperdoes. In deze documenten lees je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0814% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Opperdoes. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €217.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld door middel van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze factoren zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.medemblik.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, adresgegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Opperdoes?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en check of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let goed op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Opperdoes zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie