WOZ bezwaar Sijbekarspel

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals natuurlijk de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Sijbekarspel? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Medemblik calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Sijbekarspel 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder verschaffen we duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Sijbekarspel (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast vind je ook meer informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
Netnummer0229 (+31229)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0814%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€340
Totale woonlasten€763
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Sijbekarspel.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Medemblik. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €258.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 258.000 x 0,0814% = €210.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Sijbekarspel? Je kunt een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Sijbekarspel uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Sijbekarspel. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit kan zijn omdat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via website van het WOZ-waardeloket. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt onderbouwd hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.00011,7%
2019€239.0007,7%
2018€222.0001,8%
2017€218.0001,9%
2016€214.0000,9%
2015€212.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Medemblik.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-sijbekarspel-1655

Woningtaxatie in Sijbekarspel

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Sijbekarspel zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Sijbekarspel ligt zo rond de €210. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Sijbekarspel die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Benningbroek, Zuidermeer, De Goorn, Berkhout en Ursem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen zoals: bijgebouwen, ligging, grootte, type woning, bouwjaar, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Sijbekarspel. In deze aanslag tref je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0814% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sijbekarspel. Een gemiddelde woning betaalt €217.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. De gemeente verwerkt feiten zoals: ligging, grondoppervlakte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.medemblik.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Sijbekarspel?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sijbekarspel maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie