WOZ bezwaar Stede Broec

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stede Broec? Op deze website praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Stede Broec begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Stede Broec 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel geven we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Stede Broec (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kan je ook meer info vinden over WOZ-krediet.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gemiddelde WOZ-waarde€248.000
OZB-tarief woningen0,1551%
Gemiddeld betaalde OZB€383
Rioolheffing€169
Afvalstoffenheffing€368
Totale woonlasten€920
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stede Broec.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Stede Broec. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €295.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €295.000 x 0,1551% = €458.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Stede Broec? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Stede Broec werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van elk jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Stede Broec. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Dit verslag is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Ga naar of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een alternatieve taxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan deze waarde zijn afgeleid. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€248.00010,7%
2019€224.0008,7%
2018€206.0007,9%
2017€191.0003,8%
2016€184.0002,2%
2015€180.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Stede Broec.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-stede-broec-1616

Woningtaxatie in Stede Broec

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Stede Broec kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Stede Broec komt gemiddeld uit rond de €200. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In het onderstaande overzicht vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Stede Broec die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Enkhuizen, Wormerland, Zaanstad, Oostzaan en Beemster.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken als: oppervlakte, grootte, bijgebouwen, ligging, type woning, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Stede Broec. Op dit aanslagbiljet lees je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). In deze aanslag staat onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1551% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stede Broec. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €383.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. objectieve criteria. Men kijkt naar aspecten zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.stedebroec.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, adresgegevens, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van gelijkwaardige woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Stede Broec?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en bekijk of de getoonde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Stede Broec zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Lutjebroek
 • WOZ bezwaar Bovenkarspel
 • WOZ bezwaar Grootebroek
 • Plaats een reactie