WOZ bezwaar Benningbroek

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Benningbroek? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Medemblik beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Benningbroek 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder bieden we duidelijke info over de recente woonlasten in Benningbroek op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1654
Netnummer0229 (+31229)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0814%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€340
Totale woonlasten€763
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Benningbroek.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Medemblik. De WOZ-waarde ligt op €257.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €257.000 x 0,0814% = €209.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Benningbroek? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Benningbroek ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Benningbroek. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer marktprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met referentiewoningen. Beoordeel of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een professionele woningtaxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.00011,7%
2019€239.0007,7%
2018€222.0001,8%
2017€218.0001,9%
2016€214.0000,9%
2015€212.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Medemblik.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-benningbroek-1654

Woningtaxatie in Benningbroek

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Benningbroek kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Benningbroek bedraagt circa €265. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In het overzicht hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Benningbroek die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Zuidermeer, De Goorn, Berkhout, Ursem en Ursem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, oppervlakte, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Benningbroek. In die rapportage vind je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0814% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Benningbroek. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €217.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: ligging van het perceel, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.medemblik.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Benningbroek?
Je dient bezwaar te maken in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je meent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Benningbroek kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie