WOZ bezwaar Lambertschaag

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Lambertschaag? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Medemblik calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Lambertschaag 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst verstrekken we een overzicht met de verschillende woonlasten in Lambertschaag waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
Netnummer0229 (+31229)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0814%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€340
Totale woonlasten€763
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Lambertschaag.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Medemblik. De WOZ-waarde is vastgesteld op €260.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €260.000 x 0,0814% = €212.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Lambertschaag? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Lambertschaag ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Lambertschaag. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktprijs

  Weeg af of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.00011,7%
2019€239.0007,7%
2018€222.0001,8%
2017€218.0001,9%
2016€214.0000,9%
2015€212.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Medemblik.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-lambertschaag-1658

Woningtaxatie in Lambertschaag

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Lambertschaag komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Lambertschaag ligt om en nabij de €270. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In de volgende tabel check je taxateurs en makelaars in Lambertschaag die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Abbekerk, Sijbekarspel, Benningbroek, Zuidermeer en De Goorn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten als: onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, ligging, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Lambertschaag. In deze aanslag staan een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0814% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lambertschaag. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €217.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Ze onderzoeken thema’s zoals: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.medemblik.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je tevens koopsommen van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Lambertschaag?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Lambertschaag kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie