WOZ bezwaar Beemte Broekland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van jouw woning. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Beemte Broekland? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Apeldoorn komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Beemte Broekland 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In het schema hieronder check je een overview van de actuele woonlasten in Beemte Broekland van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode7323
Netnummer055 (+3155)
Gemiddelde WOZ-waarde€263.000
OZB-tarief woningen0,1317%
Gemiddeld betaalde OZB€346
Rioolheffing€141
Afvalstoffenheffing€292
Totale woonlasten€778
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beemte Broekland.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Apeldoorn. De WOZ-waarde is vastgesteld op €282.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €282.000 x 0,1317% = €371.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Beemte Broekland? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Beemte Broekland precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Beemte Broekland. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Beoordeel of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€263.0008,2%
2019€243.0008,5%
2018€224.0006,7%
2017€210.0002,9%
2016€204.0000,5%
2015€203.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Apeldoorn.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-beemte-broekland-7323

Woningtaxatie in Beemte Broekland

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Beemte Broekland komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Beemte Broekland komt gemiddeld uit rond de €255. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateurs vergelijken
In deze tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Beemte Broekland die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Gelselaar, Haarlo, Borculo, Mariënvelde en Ruurlo.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: bijgebouwen, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, ligging, grootte en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Beemte Broekland. In deze documenten vind je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1317% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beemte Broekland. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €346.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar onderdelen zoals: plek van de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via het belastingloket van de gemeente (www.apeldoorn.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Beemte Broekland?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Beemte Broekland kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie