WOZ bezwaar s-Heer Hendrikskinderen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in s-Heer Hendrikskinderen? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Goes calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde s-Heer Hendrikskinderen 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van de recente woonlasten in s-Heer Hendrikskinderen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Eveneens tref je ook handige informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1418%
Gemiddeld betaalde OZB€324
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€234
Totale woonlasten€730
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in s-Heer Hendrikskinderen.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Goes. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €260.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €260.000 x 0,1418% = €369.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in s-Heer Hendrikskinderen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in s-Heer Hendrikskinderen nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket s-Heer Hendrikskinderen. Let op: vaak moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Evalueer huizenprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. Hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,0%
2016€199.0001,0%
2015€197.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Goes.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-s-heer-hendrikskinderen-4472

Woningtaxatie in s-Heer Hendrikskinderen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ s-Heer Hendrikskinderen komt nog beter over met een taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in s-Heer Hendrikskinderen ligt om en nabij de €205. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
Hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in s-Heer Hendrikskinderen die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Wolphaartsdijk, s-Heer Arendskerke, Lewedorp, Nieuwdorp en Borssele.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s als: bijgebouwen, grootte, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in s-Heer Hendrikskinderen. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1418% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s-Heer Hendrikskinderen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €324.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld door middel van data die voorhanden is. Men kijkt naar onderdelen als: plek van de woning, de oppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.goes.nl). In het document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object. In het taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in s-Heer Hendrikskinderen?
Het bezwaar maken moet binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en analyseer of deze woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Belangrijk: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in s-Heer Hendrikskinderen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie