WOZ bezwaar Gouderak

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Gouderak? Hieronder geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Krimpenerwaard begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Gouderak 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder bieden we een indicatie van de recente woonlasten in Gouderak (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Tevens kun je ook verder lezen over te lage WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2831
Netnummer0182 (+31182)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€307
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€246
Totale woonlasten€802
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Gouderak.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Krimpenerwaard. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €292.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €292.000 x 0,1125% = €329.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Gouderak? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Gouderak uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Gouderak. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze objecten in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een alternatieve taxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,6%
2019€257.0006,2%
2018€242.0002,1%
2017€237.0003,5%
2016€229.000-0,9%
2015€231.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Krimpenerwaard.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-gouderak-2831

Woningtaxatie in Gouderak

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Gouderak kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Gouderak is ongeveer €235. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Gouderak die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht, Reeuwijk en Boskoop.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s als: onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, grootte, type woning, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Gouderak. In deze aanslag staan de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Gouderak. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €307.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. beschikbare gegevens. Ze onderzoeken kenmerken zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.krimpenerwaard.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook koopsommen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Gouderak?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Gouderak zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie