WOZ bezwaar Haastrecht

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Haastrecht? Hier lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Krimpenerwaard raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Haastrecht 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In deze tabel tref je een overview van de hedendaagse woonlasten in Haastrecht op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
Netnummer0182 (+31182)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€307
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€246
Totale woonlasten€802
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Haastrecht.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Krimpenerwaard. De WOZ-waarde ligt op €293.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €293.000 x 0,1125% = €330.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Haastrecht? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Haastrecht nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Haastrecht. Vermoedelijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check woningwaarde

  Controleer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,6%
2019€257.0006,2%
2018€242.0002,1%
2017€237.0003,5%
2016€229.000-0,9%
2015€231.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Krimpenerwaard.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-haastrecht-2850

Woningtaxatie in Haastrecht

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Haastrecht zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Haastrecht ligt rond de €235. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst check je taxateurs en makelaars in Haastrecht die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Gouderak, Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht en Reeuwijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten zoals: bijgebouwen, type woning, grootte, ligging, bouwjaar, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Haastrecht. In deze aanslag bekijk je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Daarin staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Haastrecht. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €307.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van data die voorhanden is. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.krimpenerwaard.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Haastrecht?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Haastrecht maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie