WOZ bezwaar Stolwijk

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait voor de IB. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stolwijk? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Krimpenerwaard beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Stolwijk 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande lijst check je duidelijke info over de actuele woonlasten in Stolwijk van een meerpersoonshuishouden. Eveneens bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
Netnummer0182 (+31182)
Gemiddelde WOZ-waarde€274.000
OZB-tarief woningen0,1125%
Gemiddeld betaalde OZB€307
Rioolheffing€248
Afvalstoffenheffing€246
Totale woonlasten€802
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stolwijk.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Krimpenerwaard. De WOZ-waarde bedraagt op €290.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €290.000 x 0,1125% = €326.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Stolwijk? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Stolwijk precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Stolwijk. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer woningwaarde

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Evalueer of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een onderbouwd taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€274.0006,6%
2019€257.0006,2%
2018€242.0002,1%
2017€237.0003,5%
2016€229.000-0,9%
2015€231.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Krimpenerwaard.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-stolwijk-2821

Woningtaxatie in Stolwijk

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Stolwijk kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Stolwijk ligt om en nabij de €200. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Stolwijk die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Moordrecht, Reeuwijk, Boskoop, Zevenhuizen en Moerkapelle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken zoals: onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, grootte, type woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Stolwijk. In die rapportage tref je de verwachte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1125% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stolwijk. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €307.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt opgesteld met behulp van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op feiten zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.krimpenerwaard.nl). In het taxatieverslag vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Stolwijk?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Stolwijk heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie