WOZ bezwaar Woubrugge

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Woubrugge? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Kaag en Braassem maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Woubrugge 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verstrekken we een kostenraming van de recente woonlasten in Woubrugge (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€326.000
OZB-tarief woningen0,1078%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€277
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€891
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Woubrugge.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Kaag en Braassem. De WOZ-waarde bedraagt op €267.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €267.000 x 0,1078% = €288.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Woubrugge? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het praktisch stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Woubrugge aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Woubrugge. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Evalueer of deze woonruimtes vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport staat hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€326.0009,4%
2019€298.00013,3%
2018€263.000-0,4%
2017€264.0001,9%
2016€259.0000,4%
2015€258.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Kaag en Braassem.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-woubrugge-2481

Woningtaxatie in Woubrugge

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Woubrugge kan je extra kracht bijzetten met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Woubrugge is ongeveer €235. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Woubrugge die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen en Nieuwveen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: ligging, grootte, type woning, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Woubrugge. In die rapportage tref je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1078% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Woubrugge. Een gemiddelde woning betaalt €351.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald door middel van openbare data. Er wordt ingezoomd op zaken als: waar staat de woning, de oppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.kaagenbraassem.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Woubrugge?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Woubrugge maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie