WOZ bezwaar Nieuwe Wetering

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nieuwe Wetering? Hieronder geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Kaag en Braassem komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Nieuwe Wetering 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel bekijk je duidelijke info over de huidige woonlasten in Nieuwe Wetering (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform lees je ook meer informatie over Waardering onroerende zaken.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2376
Netnummer071 (+3171)
Gemiddelde WOZ-waarde€326.000
OZB-tarief woningen0,1078%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€277
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€891
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nieuwe Wetering.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Kaag en Braassem. De WOZ-waarde is vastgesteld op €253.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €253.000 x 0,1078% = €273.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Nieuwe Wetering? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Nieuwe Wetering nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nieuwe Wetering. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Het document is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Check of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een recent taxatierapport. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€326.0009,4%
2019€298.00013,3%
2018€263.000-0,4%
2017€264.0001,9%
2016€259.0000,4%
2015€258.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Kaag en Braassem.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-nieuwe-wetering-2376

Woningtaxatie in Nieuwe Wetering

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Nieuwe Wetering kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Nieuwe Wetering is ongeveer €185. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Taxateurs vergelijken
In de volgende tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Nieuwe Wetering die je kunnen helpen aan een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Rijpwetering, Oud Ade, Roelofarendsveen, Warmond en Hoogmade.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten als: grootte, bijgebouwen, bouwjaar, ligging, oppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Nieuwe Wetering. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1078% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwe Wetering. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €351.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. openbare data. Ze onderzoeken thema’s zoals: plek van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.kaagenbraassem.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwe Wetering?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwe Wetering kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie