WOZ bezwaar Oud Ade

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een prijsverwachting van de waarde van een huis. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Oud Ade? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Kaag en Braassem beoordeelt elk jaar opnieuw de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar aantekenen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Oud Ade 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? Hieronder check je een indicatie van de verschillende woonlasten in Oud Ade (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2374
Netnummer071 (+3171)
Gemiddelde WOZ-waarde€326.000
OZB-tarief woningen0,1078%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€277
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€891
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oud Ade.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Kaag en Braassem. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €251.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €251.000 x 0,1078% = €271.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Oud Ade? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Oud Ade werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Oud Ade. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Evalueer huizenprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze woonhuizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een extra taxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€326.0009,4%
2019€298.00013,3%
2018€263.000-0,4%
2017€264.0001,9%
2016€259.0000,4%
2015€258.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Kaag en Braassem.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-oud-ade-2374

Woningtaxatie in Oud Ade

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Oud Ade kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Oud Ade ligt om en nabij de €250. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oud Ade die je kunnen adviseren aangaande een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade, Kwintsheul en Wateringen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: onderhoudsniveau, grootte, ligging, oppervlakte, bijgebouwen, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Oud Ade. In deze gemeentelijke beschikking tref je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1078% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oud Ade. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €351.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar zaken als: ligging van het perceel, grondoppervlakte, type woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de online omgeving van de gemeente (www.kaagenbraassem.nl). In het taxatieverslag zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Oud Ade?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 45 dagen na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de getoonde woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Oud Ade maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie