WOZ bezwaar Roelofarendsveen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 3 maanden van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Roelofarendsveen? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Kaag en Braassem komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Roelofarendsveen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van de verschillende woonlasten in Roelofarendsveen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl is er meer info te vinden over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2371
Netnummer071 (+3171)
Gemiddelde WOZ-waarde€326.000
OZB-tarief woningen0,1078%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€277
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€891
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Roelofarendsveen.

Voorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Kaag en Braassem. De WOZ-waarde ligt op €250.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €250.000 x 0,1078% = €270.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Roelofarendsveen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Roelofarendsveen nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Roelofarendsveen. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Weeg af of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een professionele woningtaxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€326.0009,4%
2019€298.00013,3%
2018€263.000-0,4%
2017€264.0001,9%
2016€259.0000,4%
2015€258.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Kaag en Braassem.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-roelofarendsveen-2371

Woningtaxatie in Roelofarendsveen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Roelofarendsveen kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Roelofarendsveen ligt rond de €265. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het onderstaande overzicht bekijk je taxateurs en makelaars in Roelofarendsveen die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Warmond, Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen en Voorburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: bijgebouwen, type woning, grootte, bouwjaar, ligging, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Roelofarendsveen. Op dit aanslagbiljet tref je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1078% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Roelofarendsveen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €351.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand door middel van beschikbare data. Er wordt ingezoomd op aspecten als: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.kaagenbraassem.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag tref je daarbij ook prijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Roelofarendsveen?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Roelofarendsveen zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie