WOZ bezwaar America

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in America? Hier geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Horst aan de Maas maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde America 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In het schema hieronder geven we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in America (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform lees je ook meer informatie over WOZ heffingen.

ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Postcode5966
Netnummer0478 (+31478)
Gemiddelde WOZ-waarde€264.000
OZB-tarief woningen0,1483%
Gemiddeld betaalde OZB€391
Rioolheffing€217
Afvalstoffenheffing€205
Totale woonlasten€813
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in America.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Horst aan de Maas. De WOZ-waarde bedraagt op €238.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €238.000 x 0,1483% = €353.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in America? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in America nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket America. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je vindt daar direct ook de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€264.0005,2%
2019€251.0003,7%
2018€242.0003,0%
2017€235.0001,7%
2016€231.0000,0%
2015€231.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Horst aan de Maas.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-america-5966

Woningtaxatie in America

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ America kan je nog sterker maken met een taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in America bedraagt circa €225. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Vind een taxateur in de buurt
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in America die betrouwbare service bieden voor een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Meterik, Hegelsom, Melderslo, Horst en Reuver.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen zoals: ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, type woning, grootte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in America. In die rapportage vind je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1483% over de WOZ waarde aan OZB belasting in America. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €391.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt onderwerpen als: waar staat de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.horstaandemaas.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je ook prijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in America?
Het maken van bezwaar is mogelijk in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in America zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie