WOZ bezwaar Leimuiden

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Leimuiden? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Kaag en Braassem calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Leimuiden 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? Hieronder bieden we een overview van de recente woonlasten in Leimuiden op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode1433
Netnummer0172 (+31172)
Gemiddelde WOZ-waarde€326.000
OZB-tarief woningen0,1078%
Gemiddeld betaalde OZB€351
Rioolheffing€277
Afvalstoffenheffing€262
Totale woonlasten€891
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Leimuiden.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Kaag en Braassem. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €265.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 265.000 x 0,1078% = €286.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Leimuiden? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Leimuiden precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Leimuiden. Meestal kan dit alleen met DigiD. Dit verslag is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Controleer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een alternatieve taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het onderstaande overzicht kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€326.0009,4%
2019€298.00013,3%
2018€263.000-0,4%
2017€264.0001,9%
2016€259.0000,4%
2015€258.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Kaag en Braassem.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-leimuiden-1433

Woningtaxatie in Leimuiden

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Leimuiden kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De investering van een WOZ-taxatierapport in Leimuiden komt gemiddeld uit rond de €270. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Leimuiden die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kudelstaart, Vrouwenakker, Amstelhoek, de Hoef en De Kwakel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: bouwjaar, type woning, oppervlakte, grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Leimuiden. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1078% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Leimuiden. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €351.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. data die voorhanden is. Men kijkt naar zaken zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van het perceel, het soort woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.kaagenbraassem.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Leimuiden?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders kijken vaak naar de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Leimuiden zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie