WOZ bezwaar Hoedekenskerke

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Hoedekenskerke? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Borsele raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hoedekenskerke 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel geven we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Hoedekenskerke waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over Marktwaarde woning.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4433
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1275%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€164
Afvalstoffenheffing€329
Totale woonlasten€784
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hoedekenskerke.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Borsele. De WOZ-waarde ligt op €244.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €244.000 x 0,1275% = €311.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hoedekenskerke? Dan kan je formeel bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Hoedekenskerke precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Hoedekenskerke. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek marktprijs

  Controleer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0003,8%
2018€211.0001,0%
2017€209.0001,0%
2016€207.000-0,5%
2015€208.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Borsele.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-hoedekenskerke-4433

Woningtaxatie in Hoedekenskerke

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Hoedekenskerke komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Hoedekenskerke ligt zo rond de €230. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Hoedekenskerke die je kunnen helpen aan een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in s-Gravenpolder, Wemeldinge, Schore, Hansweert en Kruiningen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. factoren zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, ligging, grootte, type woning, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hoedekenskerke. In deze aanslag tref je de verwachte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1275% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hoedekenskerke. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €291.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. kadastrale data. Hiervoor gebruiken ze feiten als: waar staat de woning, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.borsele.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van gelijkwaardige woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hoedekenskerke?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en analyseer of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Hoedekenskerke maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie