WOZ bezwaar s-Heer Abtskerke

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in s-Heer Abtskerke? Op deze website vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Borsele beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde s-Heer Abtskerke 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder bekijk je een overzicht met de recente woonlasten in s-Heer Abtskerke waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform is er meer info te vinden over Informatie over WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4444
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1275%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€164
Afvalstoffenheffing€329
Totale woonlasten€784
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in s-Heer Abtskerke.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Borsele. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €252.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €252.000 x 0,1275% = €321.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in s-Heer Abtskerke? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in s-Heer Abtskerke ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket s-Heer Abtskerke. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is de basis van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Weeg af of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgebreide taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0003,8%
2018€211.0001,0%
2017€209.0001,0%
2016€207.000-0,5%
2015€208.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Borsele.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-s-heer-abtskerke-4444

Woningtaxatie in s-Heer Abtskerke

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ s-Heer Abtskerke zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in s-Heer Abtskerke ligt rond de €185. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande lijst vind je taxateurs en makelaars in s-Heer Abtskerke die jou kunnen voorzien van een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Nisse, Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk en Oudelande.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken zoals: bijgebouwen, grootte, oppervlakte, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in s-Heer Abtskerke. In deze documenten bekijk je de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1275% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s-Heer Abtskerke. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €291.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar thema’s zoals: plek van de woning, de oppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.borsele.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in s-Heer Abtskerke?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in s-Heer Abtskerke kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie