WOZ bezwaar Kapelle

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Kapelle? Hieronder kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Kapelle begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Kapelle 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? Hieronder verstrekken we duidelijke info over de verschillende woonlasten in Kapelle waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€252.000
OZB-tarief woningen0,106%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€268
Afvalstoffenheffing€247
Totale woonlasten€782
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kapelle.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Kapelle. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €233.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €233.000 x 0,106% = €247.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Kapelle? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Kapelle aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Kapelle. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Beoordeel of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€252.0003,7%
2019€243.0005,2%
2018€231.0002,7%
2017€225.0001,4%
2016€222.0001,8%
2015€218.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Kapelle.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-kapelle-4421

Woningtaxatie in Kapelle

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Kapelle kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Kapelle ligt om en nabij de €190. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Kapelle die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Reimerswaal, Vlissingen, Veere, Middelburg en Schouwen-Duiveland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: bouwjaar, grootte, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Kapelle. In deze aanslag tref je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,106% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kapelle. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt vastgesteld op basis van kadastrale data. Ze onderzoeken onderdelen als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor geverifieerde woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.kapelle.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kapelle?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en vergelijk of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Kapelle zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Kloetinge
 • WOZ bezwaar Schore
 • WOZ bezwaar Wemeldinge
 • Plaats een reactie