WOZ bezwaar Heinkenszand

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Heinkenszand? Hier kan je aan de slag met handige info over de regelgeving.

 • De gemeente Borsele calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om dit te checken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Heinkenszand 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder check je een overzicht met de huidige woonlasten in Heinkenszand (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina lees je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1275%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€164
Afvalstoffenheffing€329
Totale woonlasten€784
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heinkenszand.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Borsele. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €253.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €253.000 x 0,1275% = €323.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Heinkenszand? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Heinkenszand ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Heinkenszand. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit rapport is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Controleer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Weeg af of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Op dit platform zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het schema hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0003,8%
2018€211.0001,0%
2017€209.0001,0%
2016€207.000-0,5%
2015€208.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Borsele.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-heinkenszand-4451

Woningtaxatie in Heinkenszand

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Heinkenszand kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Heinkenszand ligt om en nabij de €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Heinkenszand die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in s-Heer Abtskerke, Nisse, Ovezande, Driewegen en Ellewoutsdijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: grootte, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, ligging, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Heinkenszand. In die rapportage bekijk je de ingeschatte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1275% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heinkenszand. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €291.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt door de gemeente berekend a.d.h.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken onderwerpen als: ligging, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.borsele.nl). In het document staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag bekijk je ook verkoopgegevens van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Heinkenszand?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan spelen er meer belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Heinkenszand maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie