WOZ bezwaar Kruiningen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Kruiningen? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Reimerswaal begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Kruiningen 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de verschillende woonlasten in Kruiningen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4416
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€212.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€246
Afvalstoffenheffing€357
Totale woonlasten€820
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kruiningen.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Reimerswaal. De WOZ-waarde ligt op €239.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €239.000 x 0,1029% = €246.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Kruiningen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Kruiningen aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Kruiningen. Over het algemeen moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check woningwaarde

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Beoordeel of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dit komt doorgaans doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je checkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€212.0003,9%
2019€204.0004,6%
2018€195.0002,6%
2017€190.0002,7%
2016€185.0000,5%
2015€184.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Reimerswaal.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-kruiningen-4416

Woningtaxatie in Kruiningen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Kruiningen kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Kruiningen ligt om en nabij de €255. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Kruiningen die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Oostdijk, Waarde, Krabbendijke, Rilland en Yerseke.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, ligging, type woning, bijgebouwen, oppervlakte en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Kruiningen. In deze documenten lees je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kruiningen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €217.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald op basis van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: ligging, de oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.reimerswaal.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je tevens marktprijzen van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kruiningen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of de getoonde huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Kruiningen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie