WOZ bezwaar Nisse

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Nisse? Op wozwaardespecialist.nl praten we je bij over hoe dit werkt.

 • De gemeente Borsele raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Nisse 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verschaffen we een samenvatting van de actuele woonlasten in Nisse van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4443
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1275%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€164
Afvalstoffenheffing€329
Totale woonlasten€784
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Nisse.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Borsele. De WOZ-waarde is vastgesteld op €251.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €251.000 x 0,1275% = €320.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Nisse? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Nisse nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Nisse. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Dit rapport ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Beoordeel of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Op die website kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0003,8%
2018€211.0001,0%
2017€209.0001,0%
2016€207.000-0,5%
2015€208.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Borsele.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-nisse-4443

Woningtaxatie in Nisse

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Nisse zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Nisse ligt zo rond de €215. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande lijst verstrekken we taxateurs en makelaars in Nisse die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Ovezande, Driewegen, Ellewoutsdijk, Oudelande en Baarland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar aspecten zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, bouwjaar, grootte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Nisse. In dit document lees je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1275% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nisse. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €291.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. beschikbare gegevens. Men kijkt naar feiten zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden bij de gemeente (www.borsele.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nisse?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en onderzoek of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nisse kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie