WOZ bezwaar Vlissingen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Vlissingen? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Vlissingen raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Vlissingen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel bieden we een overzicht met de hedendaagse woonlasten in Vlissingen van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl lees je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4384
Netnummer0118 (+31118)
Gemiddelde WOZ-waarde€168.000
OZB-tarief woningen0,1548%
Gemiddeld betaalde OZB€259
Rioolheffing€305
Afvalstoffenheffing€308
Totale woonlasten€872
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Vlissingen.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Vlissingen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €243.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 243.000 x 0,1548% = €376.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Vlissingen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Vlissingen nu precies werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Vlissingen. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Check of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een compleet taxatierapport. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gemeentelijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€168.0005,7%
2019€159.0003,2%
2018€154.0001,3%
2017€152.0002,0%
2016€149.0000,0%
2015€149.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Vlissingen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-vlissingen-4384

Woningtaxatie in Vlissingen

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Vlissingen kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Vlissingen ligt rond de €260. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande lijst zoek je naar taxateurs en makelaars in Vlissingen die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena en Gorinchem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: bouwjaar, type woning, grootte, ligging, bijgebouwen, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Vlissingen. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Bezit jij een woning, gebouw of grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1548% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vlissingen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €259.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald aan de hand van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar zaken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.vlissingen.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: type object, adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van prijzen van soortgelijke woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Vlissingen?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Vlissingen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Oost-Souburg
 • WOZ bezwaar Ritthem
 • Plaats een reactie