WOZ bezwaar s-Gravenpolder

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de standaard OZB maar ook het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in s-Gravenpolder? Op dit portaal praten we je bij over wat je moet doen.

 • De gemeente Borsele raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde s-Gravenpolder 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we een overzicht met de gemiddelde woonlasten in s-Gravenpolder van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4431
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1275%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€164
Afvalstoffenheffing€329
Totale woonlasten€784
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in s-Gravenpolder.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Borsele. De WOZ-waarde is vastgesteld op €243.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €243.000 x 0,1275% = €310.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in s-Gravenpolder? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in s-Gravenpolder uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket s-Gravenpolder. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Het document ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check huizenprijs

  Check of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Controleer of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0003,8%
2018€211.0001,0%
2017€209.0001,0%
2016€207.000-0,5%
2015€208.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Borsele.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-s-gravenpolder-4431

Woningtaxatie in s-Gravenpolder

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ s-Gravenpolder komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in s-Gravenpolder bedraagt circa €260. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in s-Gravenpolder die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Wemeldinge, Schore, Hansweert, Kruiningen en Oostdijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: ligging, grootte, type woning, oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in s-Gravenpolder. In deze gemeentelijke beschikking staan de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1275% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s-Gravenpolder. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €291.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt feiten zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Wanneer je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.borsele.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in s-Gravenpolder?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in s-Gravenpolder kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie