WOZ bezwaar Kortgene

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Kortgene? Hieronder vertellen we je precies de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Noord-Beveland maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Kortgene 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel bieden we een overview van de gemiddelde woonlasten in Kortgene (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal vind je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4484
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€217.000
OZB-tarief woningen0,1237%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€183
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€719
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Kortgene.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Noord-Beveland. De WOZ-waarde is vastgesteld op €264.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €264.000 x 0,1237% = €327.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Kortgene? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Kortgene ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het eenvoudige taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Kortgene. Over het algemeen heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit stuk is een toelichting op de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgebreide taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€217.0006,4%
2019€204.0001,0%
2018€202.0002,5%
2017€197.0003,1%
2016€191.000-1,5%
2015€194.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Noord-Beveland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-kortgene-4484

Woningtaxatie in Kortgene

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Kortgene kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Kortgene komt gemiddeld uit rond de €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In de bijgaande tabel check je taxateurs en makelaars in Kortgene die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Kloetinge, Wilhelminadorp, Kattendijke, s-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken als: ligging, oppervlakte, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Kortgene. In dit document tref je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1237% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kortgene. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van beschikbare data. Men kijkt naar onderdelen als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, type woning en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je opvragen via de site van de gemeente (www.noord-beveland.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, adresgegevens, type object, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopcijfers van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Kortgene?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 45 dagen na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je veronderstelt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Kortgene kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie