WOZ bezwaar Wissenkerke

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in de eerste 12 weken van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Wissenkerke? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Noord-Beveland raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Wissenkerke 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In deze tabel verschaffen we een samenvatting van de actuele woonlasten in Wissenkerke (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€217.000
OZB-tarief woningen0,1237%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€183
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€719
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wissenkerke.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Noord-Beveland. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €267.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €267.000 x 0,1237% = €330.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Wissenkerke? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Wissenkerke precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Wissenkerke. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonhuizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€217.0006,4%
2019€204.0001,0%
2018€202.0002,5%
2017€197.0003,1%
2016€191.000-1,5%
2015€194.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Noord-Beveland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-wissenkerke-4491

Woningtaxatie in Wissenkerke

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Wissenkerke kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Wissenkerke ligt rond de €255. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In deze tabel check je taxateurs en makelaars in Wissenkerke die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Colijnsplaat, Kats, Kortgene, Kloetinge en Wilhelminadorp.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren zoals: grootte, type woning, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Wissenkerke. In deze aanslag bekijk je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1237% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wissenkerke. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken onderwerpen zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.noord-beveland.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkoopprijzen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Wissenkerke?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan gelden er andere belangen. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Wissenkerke zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie