WOZ bezwaar Hof van Twente

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je rond januari, februari en maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hof van Twente? Op deze website geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Hof van Twente begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Hof van Twente 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we een overview van de gemiddelde woonlasten in Hof van Twente op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform lees je ook meer informatie over WOZ belastingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gemiddelde WOZ-waarde€251.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€310
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€203
Totale woonlasten€778
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hof van Twente.

Voorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Hof van Twente. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €262.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €262.000 x 0,124% = €325.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hof van Twente? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen duiden we hoe WOZ aanvechten in Hof van Twente werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hof van Twente. Meestal is een DigiD account vereist. Dit rapport is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Controle woningwaarde

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar referentiewoningen. Ga na of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€251.0004,6%
2019€240.0003,4%
2018€232.0003,1%
2017€225.0001,4%
2016€222.000-1,3%
2015€225.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hof van Twente.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-hof-van-twente-7471

Woningtaxatie in Hof van Twente

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Hof van Twente kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Hof van Twente is ongeveer €235. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Hof van Twente die je mogelijk willen helpen aan een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Rijssen-Holten, Hellendoorn, Deventer, Voorst en Apeldoorn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen als: oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, ligging, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Hof van Twente. In dit document bekijk je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hof van Twente. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €310.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt bepaald aan de hand van modelmatige waardebepaling. Men kijkt naar kenmerken als: ligging, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.hofvantwente.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hof van Twente?
De bezwaarprocedure kan je starten binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Hof van Twente kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Goor
 • WOZ bezwaar Markelo
 • WOZ bezwaar Diepenheim
 • WOZ bezwaar Delden
 • WOZ bezwaar Ambt Delden
 • WOZ bezwaar Hengevelde
 • WOZ bezwaar Bentelo
 • Plaats een reactie