WOZ bezwaar Hengevelde

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Hengevelde? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hof van Twente begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Hengevelde 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Hengevelde van een meerpersoonshuishouden. Eveneens bekijk je ook informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7496
Netnummer0547 (+31547)
Gemiddelde WOZ-waarde€251.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€310
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€203
Totale woonlasten€778
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hengevelde.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hof van Twente. De WOZ-waarde is vastgesteld op €250.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €250.000 x 0,124% = €310.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Hengevelde? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Hengevelde nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Hengevelde. Over het algemeen heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Evalueer marktprijs

  Weeg af of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€251.0004,6%
2019€240.0003,4%
2018€232.0003,1%
2017€225.0001,4%
2016€222.000-1,3%
2015€225.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hof van Twente.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-hengevelde-7496

Woningtaxatie in Hengevelde

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Hengevelde zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Hengevelde is ongeveer €280. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Hengevelde die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Ambt Delden, Delden, Diepenheim, Markelo en Goor.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. factoren als: oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, type woning, onderhoudsniveau, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Hengevelde. Op dit aanslagbiljet staan de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hengevelde. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €310.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand met behulp van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar thema’s zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.hofvantwente.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hengevelde?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hengevelde zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie