WOZ bezwaar Hellendoorn

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hellendoorn? Op deze website bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hellendoorn maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Hellendoorn 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we een overzicht met de verschillende woonlasten in Hellendoorn (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-kredieten.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
Netnummer0548 (+31548)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,1594%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€240
Afvalstoffenheffing€257
Totale woonlasten€905
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hellendoorn.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hellendoorn. De WOZ-waarde bedraagt op €240.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €240.000 x 0,1594% = €383.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Hellendoorn? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Hellendoorn uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Hellendoorn. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Dit stuk dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Analyseer marktwaarde

  Evalueer of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Op die website vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0005,3%
2019€243.0006,1%
2018€229.0002,2%
2017€224.0001,8%
2016€220.0000,5%
2015€219.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hellendoorn.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-hellendoorn-7447

Woningtaxatie in Hellendoorn

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Hellendoorn komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Hellendoorn is ongeveer €280. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Hellendoorn die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Deventer, Voorst, Apeldoorn, Lochem en Bronckhorst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. zaken zoals: ligging, type woning, bijgebouwen, oppervlakte, grootte, bouwjaaren verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Hellendoorn. In die rapportage staan de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (rond februari). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1594% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hellendoorn. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €408.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend op basis van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze kenmerken als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.hellendoorn.nl). In het taxatierapport zijn allerlei zaken zoals: kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hellendoorn?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hellendoorn heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

 • WOZ bezwaar Daarlerveen
 • WOZ bezwaar Daarle
 • WOZ bezwaar Nijverdal
 • WOZ bezwaar Haarle
 • Plaats een reactie