WOZ bezwaar Diepenheim

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld worden diverse belastingen berekend zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Diepenheim? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in welke opties je hebt.

 • De gemeente Hof van Twente komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Diepenheim 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande lijst verstrekken we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Diepenheim van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kan je ook meer info vinden over te lage WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7478
Netnummer0547 (+31547)
Gemiddelde WOZ-waarde€251.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€310
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€203
Totale woonlasten€778
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Diepenheim.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Hof van Twente. De WOZ-waarde ligt op €247.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €247.000 x 0,124% = €306.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Diepenheim? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het bijgaande vijfstappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Diepenheim nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Diepenheim. Waarschijnlijk heb je hier DigiD voor nodig. Het document draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Controleer of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Daar vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€251.0004,6%
2019€240.0003,4%
2018€232.0003,1%
2017€225.0001,4%
2016€222.000-1,3%
2015€225.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hof van Twente.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-diepenheim-7478

Woningtaxatie in Diepenheim

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Diepenheim zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Diepenheim ligt zo rond de €230. Krijg je gelijk, en gaat de waarde omlaag? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Diepenheim die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Markelo, Goor, Enter, Zuna en Rijssen.

ABCDE

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: grootte, ligging, onderhoudsniveau, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Diepenheim. Op dit aanslagbiljet vind je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij zelf een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Diepenheim. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €310.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand d.m.v. een speciaal model. De gemeente verwerkt feiten als: ligging, grondoppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.hofvantwente.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, type object, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Diepenheim?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Diepenheim kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie

MakelaarskantoorStraatnaamPostcode