WOZ bezwaar Goor

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Goor? Op deze pagina lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Hof van Twente beoordeelt elk jaar opnieuw de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Goor 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het onderstaande overzicht vind je een overview van de huidige woonlasten in Goor (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij tref je ook handige informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Postcode7471
Netnummer0547 (+31547)
Gemiddelde WOZ-waarde€251.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€310
Rioolheffing€265
Afvalstoffenheffing€203
Totale woonlasten€778
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Goor.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hof van Twente. De WOZ-waarde is vastgesteld op €245.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €245.000 x 0,124% = €304.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Goor? Dan kan je formeel bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Goor uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Goor. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Weeg af of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Hiervoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit dan bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Hier kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In deze tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€251.0004,6%
2019€240.0003,4%
2018€232.0003,1%
2017€225.0001,4%
2016€222.000-1,3%
2015€225.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hof van Twente.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-goor-7471

Woningtaxatie in Goor

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Goor komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Goor ligt rond de €200. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je taxateurs en makelaars in Goor die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Enter, Zuna, Rijssen, Holten en Haarle.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: bouwjaar, ligging, oppervlakte, grootte, onderhoudsniveau, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Goor. Op dit aanslagbiljet tref je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Goor. Een gemiddelde woning betaalt €310.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald met behulp van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar thema’s als: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.hofvantwente.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Goor?
Bezwaar maken kan in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en beoordeel of de getoonde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Goor zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie