WOZ bezwaar Santpoort-Zuid

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Santpoort-Zuid? Op dit portaal geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Velsen komt elk jaar met een indicatie van de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit goed in de gaten te houden zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Santpoort-Zuid 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel bekijk je een samenvatting van de recente woonlasten in Santpoort-Zuid van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2082
Netnummer023 (+3123)
Gemiddelde WOZ-waarde€291.000
OZB-tarief woningen0,097%
Gemiddeld betaalde OZB€282
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€351
Totale woonlasten€805
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Santpoort-Zuid.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Velsen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €287.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €287.000 x 0,097% = €278.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Santpoort-Zuid? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Santpoort-Zuid nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het samengestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Santpoort-Zuid. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek woningprijs

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Evalueer of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid staat hoe de waarde tot stand komt. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€291.0009,4%
2019€266.0009,5%
2018€243.0007,0%
2017€227.0003,7%
2016€219.0002,3%
2015€214.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Velsen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-santpoort-zuid-2082

Woningtaxatie in Santpoort-Zuid

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Santpoort-Zuid kan je nog sterker maken met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Santpoort-Zuid ligt rond de €225. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In het onderstaande overzicht vind je taxateurs en makelaars in Santpoort-Zuid die betrouwbare service bieden voor een uitgebreid taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Santpoort-Noord, Spaarnwoude, Haarlemmerliede, Spaarndam en Spaarndam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten zoals: type woning, bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Santpoort-Zuid. In die rapportage vind je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,097% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Santpoort-Zuid. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €282.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. beschikbare data. De gemeente verwerkt kenmerken zoals: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je bij de gemeente (www.velsen.nl). In dit PDF-bestand vermelden ze relevante details zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Santpoort-Zuid?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Santpoort-Zuid maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie