WOZ bezwaar Rijssen-Holten

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in januari, februari of maart de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Rijssen-Holten? Op deze pagina praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Rijssen-Holten maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is essentieel om hier goed naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Rijssen-Holten 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel verschaffen we een overview van de gemiddelde woonlasten in Rijssen-Holten waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast lees je ook meer informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,0982%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€186
Totale woonlasten€632
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Rijssen-Holten.

Stel: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Rijssen-Holten. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €237.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €237.000 x 0,0982% = €233.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Rijssen-Holten? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Rijssen-Holten ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Rijssen-Holten. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het opgestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0005,8%
2019€242.0005,7%
2018€229.0003,2%
2017€222.0003,3%
2016€215.0001,4%
2015€212.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Rijssen-Holten.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-rijssen-holten-7461

Woningtaxatie in Rijssen-Holten

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Rijssen-Holten kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Rijssen-Holten is ongeveer €185. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
Hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Rijssen-Holten die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Hellendoorn, Deventer, Voorst, Apeldoorn en Lochem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s als: onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, ligging, type woning, bouwjaar en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Rijssen-Holten. In deze gemeentelijke beschikking vind je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0982% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rijssen-Holten. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €251.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van kadastrale data. Ze onderzoeken onderdelen als: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.rijssen-holten.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkooptransacties van referentieobjecten die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Rijssen-Holten?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de vergelijkbare woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Rijssen-Holten maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Holten
 • WOZ bezwaar Rijssen
 • Plaats een reactie