WOZ bezwaar Dinkelland

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een verwachte marktwaarde van een woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Dinkelland? Op deze pagina lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Dinkelland raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Dinkelland 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het overzicht hieronder bekijk je een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Dinkelland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens vind je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€280.000
OZB-tarief woningen0,1342%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€136
Totale woonlasten€776
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Dinkelland.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Dinkelland. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €256.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €256.000 x 0,1342% = €344.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Dinkelland? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Dinkelland ingediend kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Dinkelland. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Check marktwaarde

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen. Ga na of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€280.0005,3%
2019€266.0004,7%
2018€254.0003,3%
2017€246.0002,9%
2016€239.000-0,8%
2015€241.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Dinkelland.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-dinkelland-7591

Woningtaxatie in Dinkelland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Dinkelland kan je het beste ondersteunen met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Dinkelland ligt rond de €245. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In deze tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Dinkelland die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Losser, Oldenzaal, Hengelo, Enschede en Haaksbergen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s als: ligging, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakte, grootte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Dinkelland. In dit document tref je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1342% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dinkelland. Een gemiddelde woning betaalt €375.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand d.m.v. beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt onderdelen zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.dinkelland.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, grootte van het pand, adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Dinkelland?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je vermoedt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Opmerking: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Dinkelland kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Ootmarsum
 • WOZ bezwaar Tilligte
 • WOZ bezwaar Lattrop-Breklenkamp
 • WOZ bezwaar Agelo
 • WOZ bezwaar Oud Ootmarsum
 • WOZ bezwaar Nutter
 • WOZ bezwaar Deurningen
 • WOZ bezwaar Denekamp
 • WOZ bezwaar Weerselo
 • WOZ bezwaar Rossum
 • WOZ bezwaar Saasveld
 • Plaats een reactie