WOZ bezwaar Weerselo

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Weerselo? Hier bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Dinkelland komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Weerselo 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder bekijk je een samenvatting van de recente woonlasten in Weerselo waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij vind je ook meer informatie over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7595
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€280.000
OZB-tarief woningen0,1342%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€136
Totale woonlasten€776
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Weerselo.

Calculatie: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Dinkelland. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €258.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €258.000 x 0,1342% = €346.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Weerselo? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Weerselo nu precies werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Weerselo. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Analyseer marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonruimtes dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€280.0005,3%
2019€266.0004,7%
2018€254.0003,3%
2017€246.0002,9%
2016€239.000-0,8%
2015€241.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Dinkelland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-weerselo-7595

Woningtaxatie in Weerselo

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Weerselo kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Weerselo ligt om en nabij de €185. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Weerselo die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Denekamp, Beuningen, de Lutte, Overdinkel en Glane.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: oppervlakte, bouwjaar, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Weerselo. In die rapportage check je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1342% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Weerselo. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €375.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend door middel van kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: ligging, de oppervlakte, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.dinkelland.nl). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je ook verkooptransacties van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Weerselo?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en controleer of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Weerselo maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie