WOZ bezwaar Tilligte

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Door gebruik te maken van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Tilligte? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Dinkelland raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Tilligte 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel verschaffen we een overview van de actuele woonlasten in Tilligte (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Wat betekend de WOZ.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7634
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€280.000
OZB-tarief woningen0,1342%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€136
Totale woonlasten€776
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Tilligte.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Dinkelland. De WOZ-waarde bedraagt op €268.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €268.000 x 0,1342% = €360.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Tilligte? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Tilligte nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Tilligte. Gewoonlijk heb je hier DigiD voor nodig. Het document is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een extra taxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€280.0005,3%
2019€266.0004,7%
2018€254.0003,3%
2017€246.0002,9%
2016€239.000-0,8%
2015€241.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Dinkelland.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-tilligte-7634

Woningtaxatie in Tilligte

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Tilligte kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Tilligte is ongeveer €185. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
Hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Tilligte die jou kunnen ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Ootmarsum, Bornerbroek, Hertme, Zenderen en Harbrinkhoek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, grootte, type woning, ligging en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Tilligte. In dit document check je de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1342% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Tilligte. Een gemiddelde woning betaalt €375.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld op basis van openbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken als: ligging van het perceel, de oppervlakte, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.dinkelland.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Tilligte?
Bezwaar maken kan binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Tilligte kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie