WOZ bezwaar Lattrop-Breklenkamp

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Lattrop-Breklenkamp? Hier praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Dinkelland raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Lattrop-Breklenkamp 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel tref je verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Lattrop-Breklenkamp van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7635
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€280.000
OZB-tarief woningen0,1342%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€136
Totale woonlasten€776
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Lattrop-Breklenkamp.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Dinkelland. De WOZ-waarde ligt op €269.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €269.000 x 0,1342% = €361.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Lattrop-Breklenkamp? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Lattrop-Breklenkamp aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Lattrop-Breklenkamp. Doorgaans is een DigiD account vereist. Dit rapport is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Analyseer marktwaarde

  Ga naar of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via wozwaardeloket.nl. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het schema hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€280.0005,3%
2019€266.0004,7%
2018€254.0003,3%
2017€246.0002,9%
2016€239.000-0,8%
2015€241.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Dinkelland.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-lattrop-breklenkamp-7635

Woningtaxatie in Lattrop-Breklenkamp

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Lattrop-Breklenkamp zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Dit is namelijk een betrouwbare analyse het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Lattrop-Breklenkamp ligt rond de €240. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Lokale taxateur zoeken
In de bijgaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Lattrop-Breklenkamp die jouw kunnen ondersteunen bij een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio zoals in Tilligte, Ootmarsum, Bornerbroek, Hertme en Zenderen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: ligging, oppervlakte, bouwjaar, grootte, type woning, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Lattrop-Breklenkamp. In deze gemeentelijke beschikking check je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1342% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Lattrop-Breklenkamp. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €375.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van objectieve criteria. Hiervoor gebruiken ze onderdelen zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht rondom je huis. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.dinkelland.nl). In het document beschrijven ze actuele gegeven als: type object, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkoopcijfers van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Lattrop-Breklenkamp?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de referentie huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Lattrop-Breklenkamp maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie