WOZ bezwaar Saasveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Saasveld? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Dinkelland komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is dus slim om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Saasveld 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel tref je een overview van de gemiddelde woonlasten in Saasveld van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7597
Netnummer074 (+3174)
Gemiddelde WOZ-waarde€280.000
OZB-tarief woningen0,1342%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€136
Totale woonlasten€776
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Saasveld.

Stel: je woont in een koophuis in de gemeente Dinkelland. De WOZ-waarde bedraagt op €260.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €260.000 x 0,1342% = €349.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Saasveld? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In onderstaande stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Saasveld precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Saasveld. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check huizenprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan referentiewoningen. Evalueer of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een extra taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd is te vinden hoe de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€280.0005,3%
2019€266.0004,7%
2018€254.0003,3%
2017€246.0002,9%
2016€239.000-0,8%
2015€241.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Dinkelland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-saasveld-7597

Woningtaxatie in Saasveld

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Saasveld kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Saasveld komt gemiddeld uit rond de €235. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Saasveld die je mogelijk kunnen helpen met een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Rossum, Weerselo, Denekamp, Beuningen en de Lutte.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: bijgebouwen, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, oppervlakte, grootte en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Saasveld. In deze gemeentelijke beschikking check je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Ben jij eigenaar van een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1342% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Saasveld. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €375.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld d.m.v. verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar factoren zoals: waar staat de woning, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.dinkelland.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, adresgegevens, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van nabije woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Saasveld?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en check of deze huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Belangrijk: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Saasveld kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie