WOZ bezwaar Nijkerkerveen

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Nijkerkerveen? Op deze website geven we inzicht in de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Nijkerk raamt ieder jaar de marktprijs van een gebouw.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarprocedure starten. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Nijkerkerveen 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In deze tabel check je een kostenraming van de verschillende woonlasten in Nijkerkerveen waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gemiddelde WOZ-waarde€330.000
OZB-tarief woningen0,0958%
Gemiddeld betaalde OZB€316
Rioolheffing€100
Afvalstoffenheffing€176
Totale woonlasten€591
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nijkerkerveen.

Voorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Nijkerk. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €296.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €296.000 x 0,0958% = €284.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nijkerkerveen? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Nijkerkerveen precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Nijkerkerveen. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging is feitelijk een onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Controle woningwaarde

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen. Evalueer of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€330.0007,5%
2019€307.0007,7%
2018€285.0006,3%
2017€268.0003,9%
2016€258.000-0,8%
2015€260.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Nijkerk.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-nijkerkerveen-3871

Woningtaxatie in Nijkerkerveen

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Nijkerkerveen kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Nijkerkerveen ligt rond de €270. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In het schema hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Nijkerkerveen die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hierden, Stoutenburg Noord, Stoutenburg, Hooglanderveen en Hoogland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: bouwjaar, grootte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, type woning, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Nijkerkerveen. In deze aanslag staan de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0958% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nijkerkerveen. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €316.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt bepaald aan de hand van openbare data. Ze onderzoeken aspecten als: ligging, oppervlakte van de kavel, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.nijkerk.eu). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, type object, grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Nijkerkerveen?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of deze huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nijkerkerveen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie