WOZ bezwaar Oud Ootmarsum

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Oud Ootmarsum? Hier vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Dinkelland begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Oud Ootmarsum 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de volgende tabel check je een overzicht met de verschillende woonlasten in Oud Ootmarsum van een meerpersoonshuishouden. Daarbij bekijk je ook informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7637
Netnummer0541 (+31541)
Gemiddelde WOZ-waarde€280.000
OZB-tarief woningen0,1342%
Gemiddeld betaalde OZB€375
Rioolheffing€266
Afvalstoffenheffing€136
Totale woonlasten€776
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oud Ootmarsum.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Dinkelland. De WOZ-waarde is vastgesteld op €271.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €271.000 x 0,1342% = €364.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Oud Ootmarsum? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Oud Ootmarsum werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Oud Ootmarsum. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Check marktprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een extra taxatie. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€280.0005,3%
2019€266.0004,7%
2018€254.0003,3%
2017€246.0002,9%
2016€239.000-0,8%
2015€241.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Dinkelland.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-oud-ootmarsum-7637

Woningtaxatie in Oud Ootmarsum

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Oud Ootmarsum kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Oud Ootmarsum is ongeveer €260. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Taxateurs vergelijken
In het overzicht hieronder check je taxateurs en makelaars in Oud Ootmarsum die je mogelijk kunnen helpen met een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Agelo, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Ootmarsum en Bornerbroek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken als: oppervlakte, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Oud Ootmarsum. In deze documenten bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Hierin vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1342% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oud Ootmarsum. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €375.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld op basis van verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar onderwerpen als: waar het huis gelegen is, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.dinkelland.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook marktprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oud Ootmarsum?
Bezwaar maken kan in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de getoonde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Oud Ootmarsum zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie