WOZ bezwaar Voorhout

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Voorhout? Hier vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Teylingen maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je een bezwaarprocedure starten. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Voorhout 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder verstrekken we een overzicht met de actuele woonlasten in Voorhout (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast tref je ook handige informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
Netnummer0252 (+31252)
Gemiddelde WOZ-waarde€332.000
OZB-tarief woningen0,0823%
Gemiddeld betaalde OZB€273
Rioolheffing€143
Afvalstoffenheffing€301
Totale woonlasten€716
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Voorhout.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Teylingen. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €242.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €242.000 x 0,0823% = €199.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Voorhout? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Voorhout uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Voorhout. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit verslag is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Evalueer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze gebouwen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag is te vinden hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€332.0003,8%
2019€320.0007,4%
2018€298.0004,2%
2017€286.0001,8%
2016€281.0000,0%
2015€281.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Teylingen.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-voorhout-2216

Woningtaxatie in Voorhout

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Voorhout kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Voorhout ligt om en nabij de €250. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Voorhout die je mogelijk willen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Noordwijkerhout, De Zilk, Sassenheim, Lisserbroek en Kaag.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door onderwerpen als: bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, grootte, type woning, bijgebouwen en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Voorhout. In dit document tref je de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0823% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Voorhout. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €273.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. kadastrale data. Men kijkt naar kenmerken als: waar staat de woning, woonoppervlakte, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.teylingen.nl/). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook koopsommen van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Voorhout?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de getoonde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Voorhout heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie