WOZ bezwaar Warmond

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Warmond? Op deze website bieden wij meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Teylingen komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • We raden altijd aan om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Warmond 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de onderstaande tabel verstrekken we een kostenraming van de hedendaagse woonlasten in Warmond (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij bekijk je ook informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gemiddelde WOZ-waarde€332.000
OZB-tarief woningen0,0823%
Gemiddeld betaalde OZB€273
Rioolheffing€143
Afvalstoffenheffing€301
Totale woonlasten€716
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Warmond.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Teylingen. De WOZ-waarde is vastgesteld op €249.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €249.000 x 0,0823% = €205.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Warmond? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Warmond precies in z’n werk gaat.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Warmond. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Het document dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar referentiewoningen. Controleer of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Hier kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€332.0003,8%
2019€320.0007,4%
2018€298.0004,2%
2017€286.0001,8%
2016€281.0000,0%
2015€281.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Teylingen.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-warmond-2361

Woningtaxatie in Warmond

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Warmond zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om in het gelijk gesteld te worden. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Warmond ligt om en nabij de €275. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Warmond die jou kunnen voorzien van een erkend taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen, Voorburg en Leidschendam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken als: type woning, grootte, ligging, bijgebouwen, bouwjaar, oppervlakteen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Warmond. In deze gemeentelijke beschikking tref je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (rond februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0823% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Warmond. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €273.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand op basis van objectieve criteria. Men kijkt naar thema’s als: ligging van het perceel, de oppervlakte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je bij de gemeente (www.teylingen.nl/). In dit document staan belangrijke gegevens zoals: kadastrale gegevens, type object, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook prijzen van vergelijkbare woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Warmond?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en check of de getoonde woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente inclusief onderbouwing. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Warmond zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie