WOZ bezwaar Sint Anthonis

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Sint Anthonis? Op deze pagina praten we je bij over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Sint Anthonis begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Sint Anthonis 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In deze tabel check je een kostenraming van de huidige woonlasten in Sint Anthonis (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ-krediet.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5845
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€302.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€352
Rioolheffing€200
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€754
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sint Anthonis.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Sint Anthonis. De WOZ-waarde is vastgesteld op €281.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €281.000 x 0,1169% = €328.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Sint Anthonis? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Sint Anthonis werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het eenvoudige taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Sint Anthonis. Let op: vaak is een DigiD account vereist. Dit verslag draagt bij aan de berekening van de waardebepaling.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Check of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Op die website kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor alle Nederlanders te bekijken. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€302.0008,2%
2019€279.0006,1%
2018€263.0001,2%
2017€260.0002,4%
2016€254.0000,4%
2015€253.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Sint Anthonis.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-sint-anthonis-5845

Woningtaxatie in Sint Anthonis

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Anthonis komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Sint Anthonis komt gemiddeld uit rond de €270. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Sint Anthonis die jouw kunnen ondersteunen bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Boxmeer, Venray, Deurne, Laarbeek en Asten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door zaken als: type woning, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Sint Anthonis. In deze gemeentelijke beschikking check je de vastgestelde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Anthonis. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €352.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van data die voorhanden is. Ze onderzoeken thema’s zoals: de ligging van de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudstoestand en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via het online loket van de gemeente (www.sintanthonis.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Anthonis?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Anthonis kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Oploo
 • WOZ bezwaar Westerbeek
 • WOZ bezwaar Stevensbeek
 • WOZ bezwaar Ledeacker
 • WOZ bezwaar Landhorst
 • WOZ bezwaar Wanroij
 • WOZ bezwaar Rijkevoort-De Walsert
 • Plaats een reactie