WOZ bezwaar Landhorst

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Landhorst? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Sint Anthonis calculeert jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Landhorst 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder vind je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Landhorst van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde vragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€302.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€352
Rioolheffing€200
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€754
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Landhorst.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Sint Anthonis. De WOZ-waarde is vastgesteld op €277.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €277.000 x 0,1169% = €324.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Landhorst? Je kunt dan bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Landhorst werkt.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het basis-taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Landhorst. Over het algemeen is een DigiD account vereist. Dit verslag dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Onderzoek marktprijs

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€302.0008,2%
2019€279.0006,1%
2018€263.0001,2%
2017€260.0002,4%
2016€254.0000,4%
2015€253.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Sint Anthonis.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-landhorst-5445

Woningtaxatie in Landhorst

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Landhorst kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een uitstekend bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Landhorst bedraagt circa €255. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding (maximaal €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Landhorst die jouw kunnen ondersteunen bij een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Haps, Oeffelt, Linden, Gassel en Beers.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten zoals: ligging, type woning, bijgebouwen, oppervlakte, grootte, bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Landhorst. In dit document staan de vastgestelde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. De beschikking speelt ook een rol bij het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Landhorst. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €352.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. openbare data. Ze onderzoeken aspecten als: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de regio. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.sintanthonis.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Landhorst?
Een bezwaarschrift indienen moet in een periode van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en beoordeel of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Landhorst heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie