WOZ bezwaar Oploo

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar de gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oploo? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Sint Anthonis calculeert jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Oploo 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel bekijk je een samenvatting van de recente woonlasten in Oploo op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform is er meer info te vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5841
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€302.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€352
Rioolheffing€200
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€754
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Oploo.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Sint Anthonis. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €276.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €276.000 x 0,1169% = €323.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Oploo? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Oploo werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het gebruikte taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Oploo. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Evalueer woningwaarde

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn berekend. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€302.0008,2%
2019€279.0006,1%
2018€263.0001,2%
2017€260.0002,4%
2016€254.0000,4%
2015€253.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Sint Anthonis.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-oploo-5841

Woningtaxatie in Oploo

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Oploo zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Oploo ligt zo rond de €205. Krijg je gelijk, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Lokale taxateur zoeken
In de volgende tabel vind je taxateurs en makelaars in Oploo die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Sambeek, Beugen, Vortum-Mullem, Groeningen en Overloon.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten zoals: bouwjaar, oppervlakte, grootte, type woning, ligging, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Oploo. In deze gemeentelijke beschikking lees je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oploo. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €352.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van openbare data. Men kijkt naar aspecten zoals: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, het soort woning en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.sintanthonis.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: bijgebouwen, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopprijzen van vergelijkbare huizen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oploo?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en weeg af of de vergelijkbare woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de waarde bijstelt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Geïnteresseerden letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Oploo kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie