WOZ bezwaar Stevensbeek

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stevensbeek? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Sint Anthonis begroot jaarlijks de verwachte waarde van elk huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Stevensbeek 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder bieden we een overview van de actuele woonlasten in Stevensbeek (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform kun je ook verder lezen over WOZ-waarde inzien .

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5844
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€302.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€352
Rioolheffing€200
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€754
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stevensbeek.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Sint Anthonis. De WOZ-waarde bedraagt op €278.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €278.000 x 0,1169% = €325.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Stevensbeek? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Stevensbeek aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Stevensbeek. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Je kunt dit opvragen via www.wozwaardeloket.nl. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe de waarde precies bepaald is. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€302.0008,2%
2019€279.0006,1%
2018€263.0001,2%
2017€260.0002,4%
2016€254.0000,4%
2015€253.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Sint Anthonis.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-stevensbeek-5844

Woningtaxatie in Stevensbeek

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Stevensbeek kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Stevensbeek komt gemiddeld uit rond de €190. Neemt de gemeente je verzoek over, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder vind je taxateurs en makelaars in Stevensbeek die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Westerbeek, Oploo, Sambeek, Beugen en Vortum-Mullem.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: bijgebouwen, grootte, type woning, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Stevensbeek. In die rapportage bekijk je een indicatie van de woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stevensbeek. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €352.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. openbare data. Er wordt ingezoomd op onderwerpen zoals: plek van de woning, grondoppervlakte van het perceel, het soort woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum dichtbij jouw woning. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.sintanthonis.nl). In dit document zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Stevensbeek?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en bekijk of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Stevensbeek kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie