WOZ bezwaar Rijkevoort-De Walsert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Rijkevoort-De Walsert? Hieronder vind je uitgebreide informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Sint Anthonis calculeert jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Rijkevoort-De Walsert 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van de actuele woonlasten in Rijkevoort-De Walsert (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast lees je ook meer informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5449
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€302.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€352
Rioolheffing€200
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€754
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Rijkevoort-De Walsert.

Calculatie: je hebt een koopwoning in de gemeente Sint Anthonis. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €280.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €280.000 x 0,1169% = €327.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Rijkevoort-De Walsert? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Rijkevoort-De Walsert werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Rijkevoort-De Walsert. Gewoonlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde correct is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een professionele woningtaxatie. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€302.0008,2%
2019€279.0006,1%
2018€263.0001,2%
2017€260.0002,4%
2016€254.0000,4%
2015€253.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Sint Anthonis.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-rijkevoort-de-walsert-5449

Woningtaxatie in Rijkevoort-De Walsert

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Rijkevoort-De Walsert kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Rijkevoort-De Walsert komt gemiddeld uit rond de €230. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In het overzicht hieronder bekijk je taxateurs en makelaars in Rijkevoort-De Walsert die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Rijkevoort, Wanroij, Landhorst, Haps en Oeffelt.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, oppervlakte, type woning, bouwjaar, ligging en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Rijkevoort-De Walsert. Op dit aanslagbiljet tref je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Rijkevoort-De Walsert. Een gemiddelde woning betaalt €352.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
Deze waarde wordt berekend op basis van objectieve criteria. De gemeente verwerkt kenmerken zoals: ligging, de oppervlakte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor betrouwbare woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.sintanthonis.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van prijzen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Rijkevoort-De Walsert?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een termijn van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de vergelijkbare woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Huizenzoekers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Rijkevoort-De Walsert heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie