WOZ bezwaar Ledeacker

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Ledeacker? Hier vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Sint Anthonis komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Ledeacker 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel geven we duidelijke info over de verschillende woonlasten in Ledeacker (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€302.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€352
Rioolheffing€200
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€754
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ledeacker.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Sint Anthonis. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €279.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €279.000 x 0,1169% = €326.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Ledeacker? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Ledeacker uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Ledeacker. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar referentiewoningen. Ga na of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Hiervoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie is iedere openbare woning op te zoeken. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€302.0008,2%
2019€279.0006,1%
2018€263.0001,2%
2017€260.0002,4%
2016€254.0000,4%
2015€253.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Sint Anthonis.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-ledeacker-5846

Woningtaxatie in Ledeacker

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Ledeacker kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Dit is namelijk een betrouwbare analyse jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Ledeacker ligt rond de €200. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder check je taxateurs en makelaars in Ledeacker die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Stevensbeek, Westerbeek, Oploo, Sambeek en Beugen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: type woning, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Ledeacker. In die rapportage tref je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ledeacker. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €352.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt bepaald door middel van data die voorhanden is. Zo wordt er gekeken naar feiten als: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, het soort woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken bij de gemeente (www.sintanthonis.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Ledeacker?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en ga na of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Ledeacker kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie