WOZ bezwaar Wanroij

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de verplichte OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Wanroij? Op wozwaardespecialist.nl kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Sint Anthonis beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Op basis van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Wanroij 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel geven we duidelijke info over de verschillende woonlasten in Wanroij van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl vind je ook meer informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€302.000
OZB-tarief woningen0,1169%
Gemiddeld betaalde OZB€352
Rioolheffing€200
Afvalstoffenheffing€202
Totale woonlasten€754
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wanroij.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Sint Anthonis. De WOZ-waarde bedraagt op €278.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €278.000 x 0,1169% = €325.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Wanroij? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het volgende stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Wanroij ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Wanroij. Let op: vaak is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Check woningwaarde

  Beoordeel of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een recent taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€302.0008,2%
2019€279.0006,1%
2018€263.0001,2%
2017€260.0002,4%
2016€254.0000,4%
2015€253.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Sint Anthonis.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-wanroij-5446

Woningtaxatie in Wanroij

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Wanroij kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Wanroij bedraagt circa €265. Krijg je gelijk, en stellen ze de WOZ-waarde bij? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Lokale taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Wanroij die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Landhorst, Haps, Oeffelt, Linden en Gassel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderdelen als: onderhoudsniveau, type woning, bouwjaar, oppervlakte, ligging, bijgebouwen en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Wanroij. In deze gemeentelijke beschikking vind je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Je vindt daarin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1169% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wanroij. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €352.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald aan de hand van een speciaal model. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen dichtbij jouw woning. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.sintanthonis.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Wanroij?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of deze huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Wanroij maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie