WOZ bezwaar Roosendaal

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Roosendaal? Op deze pagina lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Roosendaal maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Roosendaal 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel tref je een overzicht met de huidige woonlasten in Roosendaal (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl bekijk je ook informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4705
Netnummer0165 (+31165)
Gemiddelde WOZ-waarde€225.000
OZB-tarief woningen0,1029%
Gemiddeld betaalde OZB€231
Rioolheffing€323
Afvalstoffenheffing€274
Totale woonlasten€828
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Roosendaal.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Roosendaal. De WOZ-waarde bedraagt op €269.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 269.000 x 0,1029% = €277.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Roosendaal? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Roosendaal nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Roosendaal. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Controleer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Weeg af of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Via die zoekmachine kun je elke woning opzoeken. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€225.0005,1%
2019€214.0003,4%
2018€207.000-7,6%
2017€224.00012,6%
2016€199.0000,0%
2015€199.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Roosendaal.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-roosendaal-4705

Woningtaxatie in Roosendaal

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Roosendaal kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Roosendaal is ongeveer €220. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande lijst vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Roosendaal die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Tholen, Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Hulst.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een object op 1 januari 2023 en komt tot stand door feiten als: ligging, bouwjaar, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau, grootte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Roosendaal. In die rapportage vind je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning in bezit? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1029% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Roosendaal. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €231.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt opgesteld aan de hand van data die voorhanden is. Er wordt ingezoomd op aspecten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.roosendaal.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, type object, bouwjaar, grootte van het pand, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je tevens transactiecijfers van gelijkwaardige woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Roosendaal?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en check of deze huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Goed om te weten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Roosendaal maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

 • WOZ bezwaar Wouw
 • WOZ bezwaar Nispen
 • WOZ bezwaar Wouwse Plantage
 • WOZ bezwaar Heerle
 • WOZ bezwaar Moerstraten
 • Plaats een reactie